Wil jij dat je kind extra zwemveilig is voor de zomervakantie? Check dan deze opfriscursus!

Z.v.Z. (Zwemvereniging Zoetermeer) is al bijna 50 jaar een bekend gezicht in de zwembaden van Zoetermeer. Iedere week staan zij met vrijwilligers langs de badrand om kinderen met veel plezier te leren zwemmen.

Kinderen leren tegenwoordig op jonge leeftijd zwemmen. Een positieve tendens omdat de gemiddelde leeftijd waar kinderen zwemveilig zijn steeds lager ligt. Hierbij is het wel van belang dat kinderen blijven zwemmen, om te voorkomen dat ze de verschillende zwemslagen/ zwemvaardigheden verleren moet je regelmatig blijven zwemmen.

In de praktijk blijkt dat lang niet alle kinderen op regelmatige basis blijven zwemmen en de kinderen die wel regelmatig zwemmen zullen vaak enkel nog een schoolslag zwemmen. De overige zwemslagen die de kinderen hebben aangeleerd bij het Zwem ABC worden niet of nauwelijks meer uitgevoerd.

 
Survivalen in het water
Daarom gaat Z.v.Z. (Zwemvereniging Zoetermeer) een opfriscursus geven.
Tijdens deze cursus zullen de kinderen alle zwemslagen oefenen en er zal ook getraind worden op survivalen in het water.
Denk hierbij aan het zwemmen met een boot, zwemmen met kleding aan en verschillende attributen inzetten om elkaar uit het water te redden. De kinderen worden in vier lessen (van 40 minuten) weer helemaal vertrouwd met het water en de verschillende zwemslagen. Kortom, vier leuke en plezierige lessen waarna de kinderen weer zwemveilig op vakantie kunnen.

Voor wie        : Alle kinderen met minimaal een A-diploma tot en met 14 jaar.

Waar              : Zwembad “De Veur” (Prismalaan 40, wijk Rokkeveen)

Wanneer        : Zaterdag 4 juni tot en met 25 juni (vier zaterdagen)

Tijdstip          : Van 11:15 uur tot 11:55 uur

Kosten            : € 40,-

 

Heeft u nog vragen of wilt u uw kind aanmelden kunt u een email sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of kom op zaterdagochtend bij ons langs.