Zwem Vereniging Zoetermeer

Informatie Corona Virus


Update 20 mei, informatie over gang van zaken in het zwembad

 

 

Wat is het lang geleden dat we elkaar bij de zwemles hebben gezien hé.

Het is bijna zover. Komende zaterdag gaan we met een deel van onze zwemkids van start.

Afgelopen zaterdag hebben we een aantal van jullie weer gezien tijdens de spelletjesochtend. Het was fijn samen weer wat te doen!

 

Alles is allemaal anders nu
Dit hebben jullie op school natuurlijk ook al gemerkt.
Ook bij de zwemles gaat het straks anders als dat wij en jullie waren gewend.

Om jullie een beeld te geven hoe het straks allemaal gaat, wie je gaat tegenkomen en waar je heen gaat hebben we met elkaar een filmpje gemaakt.

 

Instructiefilmpje

Voor de eerste zwemles is het belangrijk om even naar dit filmpje te kijken.
Alle regels worden hierin uitgelegd. Zet je geluid aan, dan mis je niets.

het filmpje is te zien op onze facebookpagina.

 

Op zaterdag 23 mei starten de A-, B- en C-groepen.
Om de les te kunnen volgen moeten zij 10 minuten voor de les aanwezig zijn.
Ben je te laat, dan kun je i.v.m. de richtlijnen helaas niet meer deelnemen aan de les.

 

 

Tijdelijk zwemrooster

 

10 minuten voor de zwemles aanwezig zijn

Lestijd

Aanvang

 

9.00 uur

8.50 uur

 

9.45 uur

9.35 uur

 

10.30 uur

10.20 uur

 

11.15 uur

11.05 uur

Vanaf 6 juni

12.00 uur

11.50 uur

 

 

Het is niet alleen voor de kinderen anders, maar ook voor de pappa’s en mamma’s. We hebben ineens allemaal coördinatoren, deze zijn te herkennen aan de gele hesjes. Maar als je goed kijkt zie je dat dit veel van onze lesgevers zijn. Volg de aanwijzingen van deze coördinatoren goed op.

 

Houd de mail goed in de gaten. Wij verwachten op de korte termijn ook met andere groepen (leeftijd tot 12 jaar) te kunnen starten.

 

Het is allemaal anders hé maar als we het op deze manier doen volgen we de algemene richtlijnen op en blijft het zwembad open en kunnen we blijven zwemmen.

Tot zaterdag!

 

 

Richtlijnen:

 

Het is niet alleen voor de kinderen anders, maar ook voor de pappa’s en mamma’s. We hebben ineens allemaal coördinatoren, deze zijn te herkennen aan de gele hesjes. Maar als je goed kijkt zie je dat dit veel van onze lesgevers zijn. Volg de aanwijzingen van deze coördinatoren goed op.

 

10 minuten voordat je les begint wordt de deur van het zwembad geopend. Je blijft dus buiten wachten. Denk aan de 1,5 meter afstand tussen elkaar. Elk kind mag 1 pappa of mamma meenemen. Tussen de schuifdeuren moet je je handen desinfecteren. Iedereen doet dit dus de kinderen en ook de pappa of mamma.

 

In de hal zien jullie Emilia. Jullie hoeven niet bij de tafel te wachten maar mogen doorlopen richting de kleedkamers. Natuurlijk wel even zwaaien naar Emilia zodat ze kan noteren dat je er bent. We kunnen niet meer allemaal in dezelfde kleedkamer daarom staat er een coördinator om jullie een kleedkamer toe te wijzen. Onthoud goed welke kleedkamer dit is, want als je weer gaat aankleden ga je naar dezelfde kleedkamer. 

 

Pappa of mamma helpt je om je kleren uit te trekken. Je zwemkleding zit onder je kleren dus je bent zo klaar. Je kleren worden door pappa of mamma weer meegenomen uit de kleedkamer. Vergeet dus niet om een goede tas mee te nemen. Iedereen blijft in de kleedkamer wachten. De kinderen worden opgehaald om naar het zwembad toe te gaan. Pappa en mamma blijven wachten in de kleedkamer en op aangeven van de coördinator mogen zij via de deur naast de haardroger de hal in om zo weer naar buiten te gaan. De ouders mogen niet mee het zwembad in, de tribune en het restaurant zijn dicht. Ouders blijven dus buiten het pand wachten. Let op dat jullie buiten de richtlijn van 1,5 meter aanhouden. Vlak voordat de kinderen uit het zwembad komen worden jullie het zwembad binnengelaten en nemen jullie plaats in de kleedkamer die jullie met omkleden ook hebben gebruikt. Vergeet niet de tas van je kind weer mee naar binnen te nemen.

 

De kinderen worden vanuit de kleedkamer opgehaald en lopen samen met een coördinator naar de bank achter de glijbaan. Helaas we mogen niet douchen. Op de bank wachten de kinderen tot de juf of meester ze ophalen voor de zwemles. De juf of meester blijft op 1,5 meter afstand van de kinderen. We zullen de materialen en hulpmiddelen tijdens de zwemles gewoon gebruiken.

 

Als de zwemles is afgelopen gaan de kinderen uit het water en gaan zitten op de bank onder de tribune. Daar wachten ze tot de volgende groep binnen is en op de bank achter de glijbaan zit. De kinderen worden door de coördinator opgehaald en gaan naar de kleedkamer waar ze zich ook hebben omgekleed. Pappa of mamma hebben we weer de kleedkamer gelaten zodat ze jullie kunnen helpen met afdrogen en aankleden. Als je klaar bent met aankleden blijf dan nog even wachten totdat de coördinator aangeeft dat jullie naar buiten mogen. We nemen de deur naast de haardroger naar buiten en blijven niet bij de spiegels ons haar doen. We gaan dus direct naar buiten toe.

 

Het is allemaal anders hé maar als we het op deze manier doen volgen we de algemene richtlijnen op en blijft het zwembad open en kunnen we blijven zwemmen.

 

 

 

 

 

 

 

Update 10 mei m.b.t. Corona virus: we gaan weer zwemmen!

 

Woensdag 6 mei zat ik, waarschijnlijk net als jullie, de persconferentie te volgen van onze Minister President Mark Rutte. Een beetje teleurgesteld dat de binnensport pas vanaf 1 september mag gaan beginnen, als alles goed blijft gaan. Ik was dan ook verbaasd te lezen op de site van de Rijksoverheid dat de binnenzwembaden vanaf 11 mei weer open mogen gaan. Wat een goed nieuws. We mogen dus weer gaan beginnen!

 

Uiteindelijk is het aan de exploitant van het zwembad of 11 mei haalbaar is, want het zwembad mag alleen open met de nodige maatregelen.

De samenwerkende partijen in de zwembranche publiceerde afgelopen vrijdag een protocol om te gebruiken bij de heropening van de zwembaden. Dit protocol “verantwoord zwemmen” zorgt er voor dat iedereen weer op een veilige en verantwoorde manier kan genieten van de zwemsport, rekening houdend met de belangen van alle zwemmers, zwembadpersoneel en vrijwilligers.

 

Naast het protocol zijn er aanvullende voorwaarden opgesteld door de exploitant om veiligheid te creëren en zwembaden open te kunnen stellen. Zo wordt bewegwijzering, borden met regels e.d. aangebracht. De exploitant zorgt voor de hygiëne maatregelen die nodig zijn in het zwembad en de rest van het pand.

 

Wanneer kan ik weer zwemmen?

De zwembaden gaan niet allemaal op 11 mei open. Hieronder is in de tabel opgenomen wanneer de verschillende zwembaden opengaan. Onze reguliere uren gaan we weer gebruiken!

 

Zwembad

Datum open

Driesprong

11 mei 2020

Keerpunt

12 mei 2020

Veur

18 mei 2020

 

Wie mag er gaan zwemmen?

Met alle maatregen rond de 1,5 meter samenleving kunnen we niet meer allemaal tegelijk gaan zwemmen. We krijgen dus kleinere groepen en minder mensen in het bad.

De afdelingen gaan communiceren met jullie wanneer jullie weer kunnen beginnen!

 

Wat zijn de algemene richtlijnen?

Hieronder de veiligheid en hygiëneregels voor iedereen in en om het zwembad (op basis van de algemene richtlijnen RIVM):

 • Blijf thuis als je de afgelopen 24 uur een van de volgende (ook milde!) symptomen hebt: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts;
 • Blijf thuis als iemand in jouw huishouden positief getest is op het nieuwe coronavirus (COVID-19). Omdat je tot 14 dagen na het laatste contact met deze persoon nog ziek kunt worden, moet je thuis blijven tot 14 dagen na het laatste contact waarop deze persoon nog besmettelijk was (volg hierin het advies van de GGD);  
 • Blijf thuis als je het nieuwe coronavirus hebt gehad (vastgesteld met een laboratoriumtest) en dit in de afgelopen 7 dagen is vastgesteld;
 • Blijf thuis als je in thuisisolatie bent omdat je direct contact hebt gehad met iemand waarbij het nieuwe coronavirus is vastgesteld;
 • Ga direct naar huis wanneer er tijdens de sportactiviteit klachten ontstaan zoals: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts;
 • Houd 1,5 meter afstand van iedere andere persoon buiten jouw huishouden (uitzondering voor kinderen tot en met 12 jaar onderling);
 • Hoest en nies in je elleboog en gebruik papieren zakdoekjes;
 • Ga voordat je van huis vertrekt, thuis naar het toilet;
 • Doe thuis je zwemkleding aan onder je gewone kleding;
 • Was voorafgaand aan en na het zwembadbezoek je handen met water en zeep, minimaal 20 seconden;
 • Vermijd het aanraken van je gezicht;
 • Schud geen handen.

 

Wat zijn de specifieke richtlijnen voor ons zwembad en onze vereniging?

 • Als verening hebben we in de hal of in het bad een duidelijk zichtbare Corona coördinator staan;
 • Iedereen dient zich te houden aan de looproutes en bewegwijzering in de baden;
 • Niemand gaat tegen de looprichting in;
 • Tribunes en restaurant zijn gesloten;
 • De grote kleedkamers worden opgedeeld in 1,5 meter vlakken;
 • Het tijdsbestek om het pand binnen te komen voor een activiteit is 10 minuten. Daarna wordt de toegang geweigerd (Reden: de uitgaande ouder of zwemmer bevindt zich dan in de kleedkamer);
 • Douches worden niet gebruikt;
 • Materialen mogen gebruikt worden. Na gebruik worden de materialen met schoonmaakmateriaal gedesinfecteerd;
 • Zwemmers/ouders die uit het pand gaan, hebben voorrang op zwemmers of ouders die naar binnen gaan;
 • De buitenruimte om alle zwembaden heen zijn openbaar. ZVZ verwacht dat alle zwemmers en ouders zich houden aan de regels gesteld door het RIVM in openbare ruimtes.

 

Wat betekent dit voor de contributie?

We gaan weer zwemmen en daarmee gaan we de contributie weer opstarten. De normale contributie wordt per juni weer geincasseerd voor alle leden.

 

Tot slot
in dit bericht heb ik bewust geen maatregelen opgenomen die gaan gelden voor de specfieke afdelingen, zoals met hoeveel mogen we in een baan bij wedstrijdzwemmen en waterpolo of hoe gaan de zwemlessen gegeven worden. Er is en wordt momenteel door de commissies flink nagedacht over een zo goed mogelijke invulling. Meer informatie is of wordt nog gedeeld via de afdelingen zelf. We verwachten dat deze week ieder lid is geinformeerd over de hoe en de wat.

 

Het is weer een eerste stap om samen te kunnen en mogen zwemmen en sporten in georganiseerd verband. Dit kunnen we echter niet alleen. Het vraagt ook veel van jullie als zwemmers en ouders zelf.

Wij blijven graag jullie vragen en suggesties vernemen.

Met vriendelijke groet, namens het bestuur ZVZ,

Michel Siepkes

Voorzitter ZVZ

Telnr: 06-24639884

 

Update 21 maart m.b.t. Corona virus: incasso stopgezet

Omdat we niet precies weten wanneer we weer kunnen beginnen met zwemmen hebben we besloten de contributie voorlopig niet te incasseren. Zodra duidelijk wordt wanneer we weer mogen gaan zwemmen zullen we de compensatie berekenen en aan u toelichten. Daarna zullen we dan de incasso weer gaan opstarten.

 

Update 15 maart m.b.t. Corona virus: alle activiteiten stopgezet t/m 6 april

 

Gezien de nieuwe ontwikkelingen heeft de overheid de maatregelen aangescherpt en deze gelden tot en met 6 april.

Hoewel het zwemmen niet het risico op een besmetting verhoogt, zorgt de sociale interactie binnen zwembaden wel voor een verhoogd risico en dus betekenen deze aangescherpte maatregelen dat alle zwembaden sluiten.

 

Update 12 maart m.b.t. Corona virus: alle activiteiten stopgezet t/m 31 maart

ZVZ volgt de richtlijnen van het RIVM, NOC*NSF en de KNZB ten aanzien van het Coronavirus. De KNZB heeft vandaag de volgende richtlijn vervaardigd:

De KNZB heeft conform de vandaag bekendgemaakte richtlijnen van het kabinet en het RIVM besloten alle competities die door de zwembond worden georganiseerd in het gehele land stop te zetten tot en met 31 maart. De KNZB adviseert daarnaast alle verenigingen om geen verenigingsactiviteiten te organiseren tot en met 31 maart. Naast de wedstrijden geldt dit advies dus ook voor het leszwemmen, trainingen en andere activiteiten die in verenigingsverband plaatsvinden.

Ook de NOC*NSF roept1 de Nederlandse sport op om alle andere clubbijeenkomsten zoals trainingen, overleggen, vergaderingen en vieringen ook af te gelasten.

Met ingang van 13 maart tot en met 31 maart worden alle ZVZ activiteiten afgelast. Dit geldt ook voor de komende Algemene Ledenvergadering op 24 maart.

Het bestuur gaat in overleg met de gemeente Zoetermeer om verdere consequenties te bespreken. Als er meer nieuws is, dan wordt dit via deze website en via email naar de leden gecommuniceerd.

Namens het bestuur,

Michel Siepkes

voorzitter ZVZ


Ogenblik a.u.b. ...