Zwem Vereniging Zoetermeer

Algemene informatie


De afdeling ZVZ wedstrijdzwemmen is een gezellige afdeling waar prestatie en plezier hand in hand gaan en waar nog een echt verenigingsgevoel heerst.

 

De zwemploeg doet mee aan de landelijke competitie van de KNZB en komt daarin uit in de B-klasse. Daarnaast zijn er nog talloze andere wedstrijden die meestal in de regio Zoetermeer worden gehouden. Er staat bijna elk weekend wel een wedstrijd op de agenda.

De zwemploeg bestaat uit ongeveer 60 zwemmers en zwemsters die voornamelijk trainen in het zwembad Het Keerpunt in Zoetermeer. Vijf trainers trainen de zwemploeg.

De afdeling wedstrijdzwemmen wordt bestuurd door de Zwemcommissie, die bestaat uit ongeveer 5 leden.            

De zwemploeg is verdeeld in een aantal categorieën. Deze categorieën zijn als volgt:

Fundament (instroom)
Techniek
Wedstrijdploeg

De zwemmers trainen zoveel mogelijk in hun eigen groep met zwemmers van gelijk niveau.

   
  Fundament (instroom)

Iedereen die begint met wedstrijdzwemmen behoort tot de groep Fundament. Deze groep bestaat uit zwemmers in de leeftijd van 6 – 12 jaar.
Het accent van deze groep ligt op het aanleren van de techniek. Snelheid is nog niet van belang. Er wordt veel aandacht besteedt aan de zwemslagen, keerpunten en starts.

De Fundament zwemmers nemen deel aan speciale wedstrijden. Dit zijn wedstrijden met korte afstanden waarin wedstrijdervaring kan worden opgedaan. Na verloop van tijd beoordeelt de trainer of de zwemmer geschikt is om door te stromen naar de volgende groep. 

   
  Techniek

De Techniek groep bestaat uit zwemmers in de leeftijd van 9 – 12 jaar. In deze groep ligt naast het verder ontwikkelen van de techniek het accent ook op het aanleren en verbeteren van de wedstrijdvaardigheid, uithoudingsvermogen en snelheid. Zwemmers in deze groep nemen deel aan Speedo-wedstrijden, de competitie, vijfkampen en andere wedstrijden. Er wordt naar gestreefd om de talentvolle zwemmers mee te laten doen aan de Speedo-jaargangsfinale.

Ook bij deze groep beoordeelt de trainer na verloop van tijd of de zwemmer geschikt is om door te stromen naar de volgende groep.

Contactpersoon voor de Techniek is Erna Hols.

   

Wedstrijdploeg

De Wedstrijdploeg bestaat uit zwemmers in de leeftijd van 12 jaar en ouder. In deze groep worden alle vaardigheden verder uitgebouwd. Het aantal uren trainingsarbeid neemt verder toe in deze groep. De zwemmers in deze groep nemen aan dezelfde wedstrijden deel als de Train Techniek groep. Er wordt naar gestreefd om de talentvolle zwemmers deel te laten nemen aan de Nationale Junioren Kampioenschappen (de junioren) en de Open Nederlandse Kampioenschappen (senioren).

Contactpersoon voor de Wedstrijdploeg is Erna Hols.

 
Trainingen

Er wordt op verschillende dagen getraind door de zwemploeg. De meeste trainingen vinden plaats in het zwembad Het Keerpunt. Een volledig overzicht van de trainingen is te vinden op de website.

 
  Activiteiten

Naast de trainingen en wedstrijden worden er ook andere activiteiten georganiseerd. Ieder seizoen wordt er een zwemkamp georganiseerd dat door de zwemmers als zeer gezellig wordt ervaren. Daarnaast wordt het seizoen altijd afgesloten met de clubkampioenschappen met aansluitend een barbecue.

De Jeugdcommissie organiseert een aantal leuke evenementen voor alle jeugd van ZVZ, een leuke manier om kennis te maken met de andere sporters van ZVZ.

   
 
Proefzwemmen

Er is een mogelijkheid om te komen proefzwemmen, om gezamenlijk te kijken of wedstrijdzwemmen wat voor je is. Wat we in ieder geval van je vragen is dat je gemotiveerd bent en een redelijke beheersing hebt van de zwemslagen, waarbij rekening gehouden wordt met je leeftijd. 

Na aanmelding voor de proeftrainingen ontvangt u een e-mail met daarin een tijdstip waarop je het best kunt komen kennismaken. De desbetreffende trainers worden hierover voorafgaand geïnformeerd. Het enige dat je nodig hebt voor deze proeftraining is een zwembroek of badpak, een handdoek en eventueel een zwembrilletje en badmuts.

Aanmelden kan via: wedstrijdzwemmen@zvz.nl

 

                                                                            


Ogenblik a.u.b. ...