Zwem Vereniging Zoetermeer

Nieuws


CEZ: Opfriscursus
   (06-05-2019, door: Peter Kalshoven)


Opfriscursus zwemmen

 

Wil jij dat je kind extra zwemveilig is voor de zomervakantie? Check dan deze opfriscursus!

 

Z.v.Z. (Zwemvereniging Zoetermeer) is al 45 jaar een bekend gezicht in de zwembaden van Zoetermeer. Iedere week staan zij met vrijwilligers langs de badrand om kinderen met veel plezier te leren zwemmen.

 

Kinderen leren tegenwoordig op jonge leeftijd zwemmen. Een positieve tendens omdat de gemiddelde leeftijd waar kinderen zwemveilig zijn steeds lager ligt. Hierbij is het wel van belang dat kinderen blijven zwemmen, om te voorkomen dat ze de verschillende zwemslagen/ zwemvaardigheden verleren moet je regelmatig blijven zwemmen.

 

In de praktijk blijkt dat lang niet alle kinderen op regelmatige basis blijven zwemmen en de kinderen die wel regelmatig zwemmen zullen vaak enkel nog een schoolslag zwemmen. De overige zwemslagen die de kinderen hebben aangeleerd bij het Zwem ABC worden niet of nauwelijks meer uitgevoerd.

 

 

Survivalen in het water

Daarom gaat Z.v.Z. (Zwemvereniging Zoetermeer) een opfriscursus geven.
Tijdens deze cursus zullen de kinderen alle zwemslagen oefenen en er zal ook getraind worden op survivallen in het water.
Denk hierbij aan het zwemmen met een boot, zwemmen met kleding aan en verschillende attributen inzetten om elkaar uit het water te redden. De kinderen worden in vijf lessen (van 40 minuten) weer helemaal vertrouwd met het water en de verschillende zwemslagen. Kortom, vijf leuke en plezierige lessen waarna de kinderen weer zwemveilig op vakantie kunnen.

 

Voor wie        : Alle kinderen met minimaal een A-diploma

Waar              : Zwembad “De Veur” (Prismalaan 40, wijk Rokkeveen)

Wanneer        : 1 juni, 8 juni, 15 juni, 22 juni, 6 juli en 13 juli (instuif)

Tijdstip          : 9:45 - 10.30 uur  of  12.00 - 12.45 uur

Kosten            : € 40,-

 

Heeft u nog vragen of wilt u uw kind aanmelden kunt u een email sturen naar ledenadmin@zvz.nl of kom op zaterdagochtend bij ons langs.

 

Bij aanmelding graag de tijd vermelden waarvoor u zich wilt aanmelden (9.45 of 12.00 uur)

 


Ogenblik a.u.b. ...